Safari te paard

Zuid-Afrika biedt de meeste safari’s te paard dan ergens anders in Afrika. Het land biedt een diversiteit aan landschappen met veel verschillende soorten ritten. Rijden in de big game gebieden waar er olifanten, buffels en leeuwen zijn, is enkel mogelijk voor ervaren ruiters. Maar er zijn ook enkele leuke vakantiemogelijkheden voor minder ervaren ruiters!

Een ruitersafari in Botswana is volgens velen dé ultieme safari vakantie, gevarieerde mogelijkheden, zeer ervaren en deskundige gidsen en goed geschoolde, responsive paarden; allemaal in een uitzonderlijke omgeving. Er is de Okavangodelta met oa Macatoo Camp, Makgadikgadi pans en Motswiri. En in het zuidoosten van het land biedt Mashatu NP in het Tuli Block je een ‘jungle book in het echt’ ervaring.

Kenia is waar het concept van safari’s te paard begon in de jaren 70. Het land biedt nog steeds de meeste kans om grote kuddes wild te zien vanop een paard en bij gunstige omstandigheden kan je zelfs in galop mee migreren met zebra en gnoes. Er zijn twee soorten safari’s te paard in Kenia: het traditionele luxe mobile tentenkamp in het zuiden van het land rond de Maasai Mara of een centrale lodge waar stertochten uit vertrekken.

Drape A 6m x 2.4m

Top 5 safari’s te paard
Welke safari kiezen in Botswana


Water canter 9s

Lees hier het reisverslag van mijn safari te paard in Zuid-Afrika / Botswana

Botswana – Macatoo met Karin Donckers

Karin Donckersk - alternative end shot

2  3  1