Top 5 safari’s te paard

De vijf beste safariplaatsen volgens ons
1. Botswana Okavango
2. Botswana Limpopo
3. Kenia Masai Mara
4. Zuid Afrika Ant’s Lodge
5. Zuid Afrika Moolmanshoek

Plezier en magie in de Okavango Delta
’s Werelds grootste binnenlandse delta, de Okavango Delta kan niet anders dan Uw adem wegnemen. Met meer dan 10 000 km² palmeilanden, graslanden en mopane wouden, is er een wirwar van waterwegen en rivieren tot aan de rand van de Kalahari woestijn. Als een van de enige waterbronnen tijdens het droogseizoen, trekt de Delta in overvloed wildleven aan die er voor zorgt dat het een van de meest spectaculaire plaatsen is in Afrika én de meest magische!

1In het westen van de Okavango Delta is Macatoo Camp gelegen: een luxueus tentenkamp, recentelijk gerenoveerd, hier beleven ervaren ruiters de tijd van hun leven! Mooie, fitte en goed verzorgde paarden zorgen voor een variëteit aan paardrijden; van vroege ochtend galopades met giraffen en zebra’s tot natte ritten dwars door de waterwegen en sporen van olifanten volgend door de palmeilanden. Dit gebied staat gekend om haar ‘big five’, en je kan vele giraffen, olifanten, buffels, antilopen en zelfs leeuwen zien.
Gaan als … U een ervaren ruiter bent met verwacht ingen voor snelle en spannende ritten en het zien v an wild in hun natuurlijke habitat, terwijl U verblijft in luxueuze accommodatie.

2
Tuli Trail
Tuli Block is een afgelegen deel in de oostelijke hoek van Botswana, begrensd door de grote Limpopo rivier. De afwisseling van landschap (van grillige rotsformaties tot prachtige uitzichten en baobab vlaktes), is weinig gekend en vrij ongemoeid gelaten door de mens; er is een grote verscheidenheid aan wildleven: leeuw, cheetah, luipaard, Afrikaanse wilde hond, impala en meer dan 350 soorten vogels plus grote groepen zebra’s, wildebeest en giraffen bewonen de Tuli Block. Dit gebied is bovendien bekend omwille van de grote kuddes olifanten.

3
Limpopo Lodge is opgericht in het Mashatu Game Reserve en biedt ruiters de kans om te rijden om zeer goed opgeleidde paarden dwars door de verschillende terreinen. Met zes à zeven uur per dag in het zadel lukt het om een groot gebied te ontdekken in stap of in galop langs de oevers van de rivier, met voor zij die dit willen enkele natuurlijke cross country hindernissen (oa bomen door olifanten omvergeworpen). Je rijdt van kamp tot kamp; en kan je verwachten aan spectaculaire zonsondergangen, ontdekkingen te voet of per jeep en verhalen rond het kampvuur ’s avonds, met natuurlijk leuke en afwisselende ritten; want geen enkele dag lijkt op elkaar!
Gaan als … je een ervaren ruiter bent met zin voor avontuur en als je droomt om dichtbij Botswana’s mooiste wild te komen.

4
Masai Mara migratie
De beroemde Masai Mara Migratie is één van ’s werelds meest spectaculaire gebeurtenissen en dit mee beleven van op een paardenrug is onvergetelijk! Wildebeest, zebra’s en elands zijn de grootste groep dieren die de vlaktes oversteken op zoek naar voedsel en water. Te paard reizen over de open vlaktes van Kenia zorgt voor een unieke toegang en biedt een bevoorrechte manier om prachtig wildleven te zien op zoek naar overleving.

5
Safaris Unlimited biedt een leuk mobiel tentenkamp waardoor ruiters op hun tocht kunnen genieten van de puurste wildleven gebieden in Afrika. De gidsen leren je op deze vakantie alles over de lokale bevolking terwijl je de heuvels, valleien, savannes en Masai manyattas (dorpen) ontdekt. Er is een groot bestand aan wildleven, inclusief leeuwen, luipaard, zebra’s, giraffen en natuurlijk de migrerende wildebeesten! Gaan als … je er steeds van gedroomd hebt om scho uder aan schouder te galopperen met een wildebeest en van op de eerste rij wil bijleren over het leven van de oorspronkelijke stammen van Kenia.

Plezier voor de hele familie
Zuid Afrika is de droombestemming voor een avontuurlijke vakantie te paard dwars door een prachtig landschap; gegarandeerd een onvergetelijke ervaring! Het Waterberg gebied is een bergachtig gebied ten noorden van Johannesburg en is de basis van vele privé reservaten. Het landschap in deze regio is spectaculair en gevarieerd met een waaier aan vegetaties om te ontdekken: van dichte bossen tot prachtige open grasweilanden.

7
Ant’s Lodges (Ant’s Nest & Ant’s Hill) biedt luxe accommodatie in een privé reservaat gelegen in de malaria-vrije zone in Waterberg. Hier komt elk niveau van ruiter aan zijn trekken; ook niet ruiters en kinderen. Deze familie vriendelijke safari’s worden op maat gemaakt voor elke gast zodat de perfecte balans geboden wordt tussen ontspanning en avontuurlijke belevenissen met natuurlijk prachtige dieren in de nabijheid. Omdat er geen olifanten en leeuwen zijn, kan iedereen veilig genieten van het paardrijden; je raakt dicht bij neushoorns, giraffen, wildebeesten, zebra’s en meer dan 250 soorten vogels.
Gaan als … je houdt van mooie accommodatie en gev arieerde ritten, zeker met kinderen is het hier leuk om te genieten van Zuid Afrika in al haar schoonheid.

8
Paardenparadijs
Moolmanshoek is omringd door de prachtige Witteberg Bergen, gelegen op de grens met Lesotho in Zuid Afrika. De kom is de thuisbasis van veel wild, inclusief springbok, zwart wildebeest, blesbok, zebra’s, eland en vele andere soorten. De fauna en flora zijn rijkelijk aanwezig terwijl je de heuvels ontdekt en rijdt langs beboste ravijnen die stilte uitstralen. Hier kom je tot rust! Het niet vervuilde gebied werd in 1994 als natuurlijke site erkend dankzij de zeldzame bergbamboo die in deze regio groeit. Deze bestemming is een feest voor al de zintuigen!

9
In Moolmanshoek kan je wandelen langs de rivieren en dammen of genieten van vliegvissen in het kristalheldere water en zoveel meer. Ideaal voor ruiters én niet ruiters. In de stallen ondermeer Zuid Afrikaans Boerperd en Arabisch endurance paard. Moolmanshoek biedt meer dan 300 paarden, waaronder veulens en jaarlingen tot goed getrainde endurance paarden. Hemel op aarde voor de paardenliefhebber! Geniet van lange galoppades tussen de kuddes jonge paarden of trek door de bergen en geniet van de spectaculaire verzichten; paardrijden in Moolmanshoek is gevarieerd en biedt voor elk wat wils.
Gaan als … je een beperkt budget hebt, maar wel wil genieten van leuke accommodatie, top kwalitatieve paarden en een kans wil voor uitdagende ritten met spectacu laire zichten

10