Welke safari kiezen in Botswana

Welke safari kiezen in de Okavango Delta (Botswana)?
Hieronder enkele tips. En zelf al overweeg je geen safari te paard, sommige gelden voor al onze reizen, of je nu denkt aan een ranch vakantie in Montana of een weekje paardrijden in Europa. Wij helpen je graag de vakantie te kiezen die het beste bij jou past. We bezorgen je alle details en geven je onze suggestie. Uiteraard respecteren we jouw finale keuze!

In de Okavango Delta bieden we drie kampen aan in een klein gebied en op het eerste zicht bieden ze hetzelfde. Maar als je iets meer in detail kijkt, zie je dat elk unieke ervaringen biedt. Macatoo en Kujwana zijn gelegen in de hoofd delta; Motswiri ligt op de hoek van Selinda Spillway.

a
Wat hebben deze safari’s wel gelijklopend? Ze zijn gebaseerd in luxe tenten. Hiermee bedoelen we ruime permanente tenten, met opgemaakte bedden, eigen toilet en douche. Het andere item dat ze alle die delen zijn de goede paarden en professionele gidsen. Ruiters die voor de eerste keer komen, zijn vaak verrast door de kwaliteit van de paarden en de aandacht die er gegeven wordt voor hun verzorging. De Okavango Delta is beroemd omwille van de afwisseling en overvloed aan wildleven. Grote kuddes olifant verblijven hier het hele jaar door, zoals ook buffels, giraffen, zebra’s en vele andere minder gekende dieren. Er zijn twee soorten antelopes ‘lechwe’ en ‘sitatunga’ die nergens anders voorkomen. Leeuwen zijn over de hele delta aanwezig en terwijl we hen niet opzoeken (om duidelijke redenen), kan je ze soms wel tegenkomen of hoor je hen ‘s nachts brullen. Enkel fitte en ervaren ruiters kunnen hier deelnemen; omwille van de mogelijk gevaarlijke dieren. Niet ruiters zijn welkom en kunnen deelnemen aan wandelsafari’s, jeepsafari’s en wild spotten per mokoro (kano). Dus als je niet kan kiezen welke safari op basis van comfort, kwaliteit van gidsen, paarden en fauna en flora; hoe kan je dan beslissen? De verschillen tussen de kampen zijn subtiel en het loont de moeite om ze eventjes afzonderlijk te bekijken om te zien wat net dat kamp speciaal maakt.

b
Kujawana werd 30 jaar geleden door PJ en Barney opgestart en heeft de langste ervaring met safari’s te paard in de delta. Het is ook het kleinste kamp, met max. 6 gasten. Dit geeft de safari een intiem gevoel en dit betekent dat het rijden zeer gepersonaliseerd wordt. Single reizigers verblijven in hun eigen tent (zonder supplement) en er wordt elke 3 of 4 dagen naar een ander kamp gereden.

Macatoo is een groter kamp, met max. 16 gasten, maar de ritten worden gesplitst met max. 8 ruiters. Voor zie die houden van snelle en natte galoppades kunnen hier hun hart ophalen, anderen worden meegenomen om wild op te sporen. Macatoo heeft maar 1 single tent zonder supplement, dus vroeg reserveren is aan te raden. Of als je bereid bent de tent te delen, is er geen supplement. Een grotere groep betekent meer socializing en dit in combinatie met flexibele paardrij opties, heeft van dit kamp één van onze populairste safari’s gemaakt.

Het meest recentste kamp is Motswiri; pas in 2011 geopend. Het is op de hoek van de delta, waar bezoekers ridjen door Moapane woud en waar de delta opgebouwd is uit kanalen en kleine eilandjes. Dus meer afwisseling in de omgeving. Terwijl de andere kampen slechts 1 of 2 niet ruiters per keer hebben, is het hier meer 50/50. Dit is dus de beste match voor combi ruiter en niet ruiter.

d
e