Home » Afrika » Botswana » African Explorer

Paardrijden als African explorer in Zuid Afrika & Botswana

Een fantastische paardrijvakantie waarbij je prachtige ritten maakt in twee landen gedurende acht dagen. De eerste vier nachten verblijf je in Camp Davidson, het nieuwe tentenkamp van Horizon. Op de vijfde dag word je naar Botswana gebracht (voor 3 nachten) om er Tuli Block te verkennen.

Vindt u het moeilijk kiezen tussen Botswana en Zuid-Afrika? Deze paardrijvakantie combineert beide landen in 8 dagen. Een spannende safari in de Afrikaanse bush met prachtig wild en informatie over de rijke geschiedenis van de Waterberg-regio. Deze vakantie te paard begint bij Camp Davidson, een tentenkamp behorend bij Horizon, gelegen op zandstenen richels met uitzicht op de valleien. Het tweede deel van uw paardrijsafari brengt u naar de Limpopo-vallei in het Tuli Block in Botswana. Dit gebied is befaamd om z’n grote kudden olifanten, maar er zijn ook elanden, impala’s, giraffes, hyena’s en met wat geluk ook luipaard, leeuw, cheetah en wilde hond.

Accommodatie

De canvas safaritenten bij Camp Davidson zijn voorzien van echte bedden, lakens en dekbedden. Elke tent heeft ook een eigen badkamer met douches. Er zijn toiletten, kruiken en schalen voor handwassen.
In Botswana verblijft u in Two Mashatus Camp, een semi-permanent tentenkamp.

Het rijden/de paarden

Er wordt veel gestapt maar langs en in de droge rivierbeddingen die u veelvuldig langs steile oevers in en uit klimt kan ook worden gegaloppeerd. In Botswana bent u in gebieden met gevaarlijk wild. Deze tocht is daarom alleen geschikt voor ervaren ruiters die zich zelfverzekerd in het zadel voelen. Ook komt u onderweg sloten en natuurlijke obstakels zoals boomstammen tegen. Wie wil mag een sprongetje wagen.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • Max. 95kg

Vanaf
€1901 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Wij hebben de African Explorer gedaan in Zuid-Afrika en Botswana, en toegegeven één van de beste reizen van mijn leven ! Ik had nooit durven dromen dat wij zo dicht bij de wilde dieren konden komen (olifant, leeuw en zelfs luipaard en cheetah etc.). Alles was tot in detail georganiseerd, tot op niveau van snacks en waterflesjes in onze zadeltassen. Het eten was subliem, de sfeer steeds gezellig en wij hebben oprecht vrienden gemaakt voor het leven. Ik kan niet wachten terug te keren !

Norah BenmeridjahNam deel aan de African Explorer reis in juli 2019

Het was een overgetelijke reis, mede door de goede organisatie van Vakantie te Paard. Altijd aangenaam als je goed voorbereid en met veel praktische tips op reis kan vertrekken! De geweldige paarden, het lekkere eten, de prachtige natuur, de verscheidenheid aan wilde dieren, de ervaren en betrouwbare gidsen, de gezellige kampen, het vriendelijke onthaal,…ik kan niets bedenken wat niet goed was. De hoogtepunten? Teveel om op te noemen!

Frijters IngeNam deel aan de African Explorer reis in September 2019

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!