Home » Afrika » Botswana » Kalahari Safari

Kalahari Safari

De Makgadikgadi zoutvlakte staat in scherp contrast met de naburige Okavango Delta. De zoutvlakte biedt een aantal unieke hoogtepunten zoals de verlegen bruine hyena, meerkat families, sommige van de grootste baobab bomen ter wereld en wandelingen met de bosjesmannen.

De Makgadikgadi-zoutpannen zijn de overblijfselen van een enorm meer dat ongeveer 1 500 jaar geleden opdroogde. De droge zoutpannen worden gescheiden door veel gras en met palmen bedekte zanderige eilanden; het landschap is vlak en de immense horizon lijkt oneindig. Er zijn twee duidelijk verschillende seizoenen. De regen valt in oktober/november en dit luidt de start van het regenseizoen. De pannen vullen zich met water en het gras groeit. Deze overvloed resulteert in een enorme migratie van zebra’s en gnoes, gevolgd door hun roofdieren, waaronder de leeuw. Tijdens het natte seizoen is het niet mogelijk om op de zoutpannen zelf te rijden. Het water maakt de grond plakkerig en drassig, maar er zijn tal van mogelijkheden voor een lange galop over de graslanden. Tijdens het droge seizoen (rond mei-september) zijn er minder zebra’s en gnoes, maar als de pannen uitdrogen zijn er fantastische mogelijkheden voor snelle ritten over de uitgestrekte vlakten van zoutkorst. De Makgadikgadi-pannen bieden een aantal unieke zaken – de kans om de verlegen bruine hyena te zien; een aantal van de grootste baobab-bomen in de wereld; communiceren met een hele meerkat familie en wandelingen met bosjesmannen, die u vertellen over dit fascinerende deel van Afrika.

Het rijden/De paarden

Omdat u rijdt in een gebied met potentieel gevaarlijk wild dient u een ervaren ruiter te zijn. Indien nodig moet u snel met het paard kunnen reageren en keren. Het tempo is matig tot snel. Stapvoets tijdens het bekijken van het wild en volop in galop op de zoutpannen. De paarden zijn Boerperd en Volbloed kruisingen maar ook Appaloosa en lokale bushpaarden. Ze variëren in hoogte en zijn zeer geschikt voor hun werk. De zadels zijn ofwel Engelse Wintec synthetische zadels of Zuid-Afrikaanse trail zadels. Paarden worden voor u gezadeld, maar het kan zijn dat men u vraagt te helpen met het afzadelen en de paarden water geven aan het einde van de dag.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor experts

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Max. 95kg

Vanaf
€4173 i

De prijzen zijn afhankelijk van de wisselkoers en liggen vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!