Home » Afrika » Botswana » Okavango Mobile Safari

Paardrijden tijdens Okavango Mobile Safari

Een mobiele tenten safari door de Delta, dé perfecte safari voor mensen op zoek naar een afgelegen ervaring, eenvoudige bush kampen en een authentieke ‘African Safari’ – terwijl U te paard rijdt, wordt uw bagage per mokoro op de plaats van bestemming – een afgelegen kamp op een prachtig afgelegen eiland – gebracht!

Dit is de enige mobiele kampeersafari beschikbaar in de magische Okavango Delta.  In plaats van uit een permanent kamp te rijden, is dit een mobiel kamp vervoerd door een vloot van mokoro (traditionele kano’s).   Als het water te laag is voor de mokoro’s, dan nemen pakezels het werk over. Er zijn geen voertuigen betrokken tijdens deze safari; alles is in samenwerking met de lokale gemeenschap en staat garant voor een echt milieuvriendelijke safari.

De nadruk van deze safari is de ervaring, de lieflijkheid van de Delta en het gevoel van één te zijn met de bush en haar bewoners. Dit is de perfecte safari voor diegenen die niet ‘glamping’ willen kamperen en ideaal voor mensen op zoek naar een eenvoudiger ervaring. 

Het rijden/de paarden

Omdat u rijdt in een gebied met potentieel gevaarlijke wild, dient U een ervaren ruiter te zijn. Het tempo is matig tot snel.  De paarden zijn Boerperd en Volbloed kruisingen, maar ook Appaloosa en lokale bush paarden. Ze variëren in hoogte van 143 tot 160 cm, zijn in uitstekende staat en geschikt voor hun werk. 

De zadels zijn voornamelijk Zuid-Afrikaanse trail zadels of McClellan zadels, maar er zijn enkele Engels Wintec synthetische zadels op aanvraag beschikbaar. 

Accommodatie

Er is geen permanent kamp, in plaats daarvan verblijft U in een basic mobiel kamp.  Het kamp bestaat uit comfortabele lichtgewicht tenten met stahoogte, brancard bedden en beddengoed. Er is een emmer douche en een wc per vier gasten.  Er is geen elektriciteit is beschikbaar, maar zonne-energie / batterij aangedreven lichten zijn voorzien in de tenten.  Alle maaltijden zijn inbegrepen en worden vakkundig bereid boven een open vuur. Het is verbazingwekkend hoe goed U zal eten.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor experts

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Max. 95kg

Vanaf
€3422 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!