Home » Afrika » Botswana » Tuli trektocht te paard

Tuli trektocht te paard

Rij van kamp naar kamp door het Tuli Reservaat op de rug van ’s werelds best opgeleide paarden. Het is een gebied dat bekend staat voor zijn olifanten. Je kan er wild observeren in een werkelijk afgelegen gebied. Een echt Afrikaans avontuur dat je nooit zal vergeten.

Tuli Trail is een mobiele safari die loopt van april tot oktober in de Mashatu Reserve. Men verkent de oevers van de legendarische Limpopo rivier. De Mashatu Game Reserve ligt in het Tuli Block, in de zuidoostelijke hoek van Botswana – een weinig bekend gebied en één van de meest opwindende safari’s in Afrika. Het is vooral beroemd om zijn grote kuddes olifanten, momenteel geraamd op een totaal van meer dan 1 200. Langs de Limpopo-rivier zorgen bomen voor schaduw voor de eland, impala’s, gnoes, kudu, waterbok, giraffe, en zebra, terwijl ’s nachts de bat eared vos en de Afrikaanse wilde kat op zoek gaan naar een prooi. De grote kuddes impala worden gevolgd door luipaard, cheetah en wilde hond. De Tuli Block herbergt ook meer dan 350 vogelsoorten.

Het rijden/De Paarden

De uitzonderlijk goed geschoolde paarden zijn zorgvuldig geselecteerd uit verschillende rassen, waaronder Boerperd, Shire Volbloed kruisingen, Appaloosa’s en Friese kruisingen. Ze variëren in grootte. De zadels zijn Engels of stock zadels. Limpopo Horse Safaris is trots hun soepele, gehoorzame paarden die uw safari onvergetelijk zullen maken. Het rijden omvat zowel het in stap verkennen van de bush als langs en door de rivierbeddingen (droog of nat) rijden. Daarnaast veel korte galops en een aantal lange galoppades. Er zijn omgevallen of door de olifanten omgetrokken boomstammen voor wie een sprongetje wil maken. Dat kan ook over sloten. U brengt doorgaans zes tot zeven uur in het zadel door met veel pauzes.

Accommodatie

Uw eerste en laatste nachten brengt u door op Two Mashatus Camp, ​​in ruime safaritenten met eigen en suite toiletten en warm stromend water. Gedurende de trektocht verblijft u in verschillende wilderniskampen, meestal met ‘long drop loos’ en gedeelde bucket showers. Heel bijzonder is dat u zelfs een of twee nachten kunt doorbrengen onder de sterren, dit in een omheinde oude kraal van een vroegere stam, met uiteraard in het midden een kampvuur.

Niet-ruiters zijn van harte welkom op de Tuli Trail.  Zij kunnen de game drives beleven vanuit de jeep en met een heel eigen perspectief het wild bewonderen, bushwalks en bushfietstochten maken, alle met hun eigen gids.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor experts

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • Min. 16 jaar
  • Max. 95kg

Vanaf
€2389 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!