Home » Afrika » Kenia » Borana

Paardrijden in Borana

Zie een grote diversiteit aan wilde dieren en verblijf in een echte luxe lodge met een spectaculair panoramisch uitzicht. Een prachtige safari met vaste basis in de Borana lodge gerund door de familie Dyer. De lodge is gelegen in de uitlopers van Mount Kenya en grenst aan het Lewa Wildlife Conservancy.

Een verblijf op Borana is een heel bijzondere paardrijvakantie. Borana Lodge heeft maar liefst 35 000 hectare grond en ligt nabij Mount  Kenya.  Vanuit Borana Lodge heeft u een panoramisch uitzicht. Er is een grote diversiteit aan wilde dieren en men verblijft in een echt luxe lodge. Toen de Dyer-familie hier kwam waren paarden het enige vervoermiddel.

Het rijden/de paarden

Voor ieder wat wils. Voor gevorderde ruiters zijn er volbloeds of kruisingen, veel ervan voormalige poloponies van de Dyers. Ook heeft Rose Dyer aan de voet van de Ngare Ndare Rivier Somalisch/Ethiopische paarden. Klein maar ongelooflijk sterk, en ideaal voor in de bush omdat ze er altijd al rondlopen en het wild aan ze gewend is. Hierdoor komt men zeer dichtbij giraffes en heerlijk om mee door het Kisima met cederhoutbossen en palissander te galopperen.

Accommodatie

Borana lodge is geheel opgetrokken uit lokale materialen. Gastenverblijven zijn ruime huisjes, elk volledig afgezonderd met eigen uitzicht vanuit de slaapkamer en badkamer. De prachtige kamers zijn luxe ingericht met open haard die ’s avond voor u wordt aangestoken. De maaltijden worden geserveerd op een enorme palissander tafel in de eetkamer, maar indien u wilt, kunt u ook in uw huisje dineren. Alle gerechten worden vers bereid met groenten en producten van de boerderij, vers geperst sap uit de boomgaard, vergezeld door wijnen vanuit de hele wereld. Rozen en lelies geteeld op Kisima versieren en parfumeren de kamers. Indien u wilt is het ook mogelijk een nacht door te brengen in een tent in een fly camp. Er is een zwembad met uitzicht over de vallei en mooie tuinen voor een ontspannen middag. Houd er rekening mee dat de accommodatie is gebouwd op een vrij steile helling en een aantal van de kamers verder weg van het hoofdgebouw liggen.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Min. 12 jaar
  • Max. 89kg

Vanaf
€699 per nacht i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!