Home » Afrika » Kenia » Masai Mara

Paardrijden in Masai Mara

Een ultieme luxe tenten safari trip die de gelegenheid biedt om niet alleen te kijken naar de kuddes die in dit gebied migreren, maar ook de gelegenheid geven om samen met en tussen de dieren paard te rijden. De Masai Mara is misschien wel het meest prominente natuurreservaat ter wereld.

Gordie, uw gids op deze mobiele safari, is een derde generatie Keniaan, opgegroeid op safari met zijn vader Tony Kerk, die in de zeventigerjaren het concept van lange afstand rijden introduceerde. Gordie heeft een grote kennis van de inheemse volkeren en hun omgeving. Bij elke safari maakt u echt contact met de lokale stammen en dat kan dan ook alleen door Gordie. Hij en zijn team hebben een jarenlange ervaring met deze safari. Zijn collega gids, Miana, een Maasai die begon als nachtwaker, heeft een ongelooflijk gezichtsvermogen voor het spotten van allerlei wild, groot en klein, zodat er onderweg niets gemist wordt. Gordie en zijn echtgenote Felicia, tesamen met hun ervaren team organiseren en hosten van een van de vriendelijkste, intieme en professionele safari’s beschikbaar in Afrika.

Het rijden/de paarden

U dient een gevorderde ruiter te zijn, fit en vertrouwd in het zadel. Een groot deel van de safari is in stap vanwege het terrein, maar er zijn mogelijkheden voor draf, rustige galop en ook enkele spannende snelle galoppades over de vlakte. Ze hebben een groot aantal goed getrainde paarden, die met verbazingwekkend gemak hun werk doen. Er zijn vaste safariweken maar het is ook mogelijk een safari op maat samen te stellen voor groepen van 4 tot max. 15 ruiters voor safari’s van 2 tot 17 dagen. Niet-ruiters zijn ook van harte welkom en kunnen met de jeep samen met een ervaren gids hun eigen weg gaan en zich op bepaalde locaties samenvoegen met de ruiters.

Accommodatie

Op deze mobiele safari verblijft u in ruimte tenten met twee bedden of twee tenten aan elkaar. Deze worden elke avond weer voor u opgezet. U heeft een behaaglijk dekbed voor koude Keniaanse nachten. Elke tent heeft bovendien een ‘drop loo’ (toilet) en een warme douche om het stof van de bush af te spoelen. Maaltijden zijn in de gezamenlijke tent en daar treft u een volledig gedekte tafel aan en een goed uitgeruste bar. Camp personeel zorgt voor de paarden en bereidt heerlijke maaltijden. Terwijl u hier naast het kampvuur van geniet sluit de Afrikaanse nacht om u heen.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor ervaren ruiters, experts

  • 3 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • Min. 16 jaar
  • Max. 90kg

Vanaf
€6641 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!