Home » Afrika » Kenia » Ol Donyo Lodge

Ol Donyo Lodge

Dezelfde geweldige gidsen en paarden als bij de mobiele safari te paard in het Chyulu gebergte, maar dan met het comfort van een verblijf in Ol Donyo Wuas Lodge. Ideaal voor diegenen die hun paardrijvakantie wensen te combineren met een luxe lodge, zwembaden, massages en een formidabel uitzicht.

Kenia is het land waar het concept van safari’s te paard in ontstaan in de jaren ’70. Het land biedt nog steeds de beste kans om grote kuddes wild te observeren te paard. En als de omstandigheden het toelaten kan je zelfs mee draven en galopperen met de migrerende kuddes zebra’s en gnoes.

Er zijn twee soorten safari’s te paard in Kenia. De traditionele safari op basis van tentenkampen in het zuiden van het land rond de Maasai Mara en Amboseli Reservaat en de safari op basis van verblijf in lodges (zoals Ol Donyo). Beiden bieden geweldige rijmogelijkheden, goede accommodatie en veel wild. Combineren is vaak ook mogelijk.

Het rijden/de paarden

Hier kan zijn (minder) gevorderde en ervaren ruiters welkom.  Leuk voor families met gemengde ervaring (en / of niet ruiters).  Startende ruiters rijden over vlaktes, weg van onverwachte olifanten aanvallen.  De ervaren ruiters mogen zich (na een test op de piste) verwachten aan snelle, uitdagende ritten (met – voor zij die dat wensen – enkele sprongen over natuurlijke hindernissen).

Accommodatie

Ol Donyo Lodge biedt zes zwembadsuites en een Familiesuite (met twee slaapkamers) en heeft een maximum capaciteit van 16 gasten.

Alle slaapkamers hebben een ruime en-suite badkamer met prachtig uitzicht en een extra buitendouche voor degenen die houden van het buitenleven.

Alle kamers (met uitzondering van ‘The Hidden’) hebben een eigen dak sundowner / “ster-bed” plek, met een spectaculair uitzicht over de vlakte en de Mount Kilimanjaro.  Voor meer avontuurlijke gasten is er de mogelijkheid om te slapen onder de sterren.

Vanaf min. 2 gasten kan ook een Fly Camp geregeld worden (op voorhand vast te leggen).

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 6 personen
  • Min. 12 jaar
  • Max. 95kg

Vanaf
€688 per nacht i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Genieten, mooi, zen, heerlijk, onvergetelijk.

Stephanie bezocht El Donyo in oktober 2018Lees de volledige ervaring

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!