Home » Afrika » Mozambique » Tropische stranden

Paardrijden langs tropische stranden

Als je je een tropisch strand met wit zand, palmbomen en azuurblauwe wateren inbeeldt, dan is dit precies wat je krijgt in Mozambique. Dit is een zeer ontspannen paardrijvakantie op zeer bijzondere paarden die werden gered uit Zimbabwe.

Rijden langs de witte zandstranden en de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan. Vanuit het landelijke vissersdorpje Vilanculos 750km ten noorden van de hoofdstad Maputo is dit een van Mozambique’s best bewaarde geheimen met behalve nu markten en kleine winkels nog steeds een traditionele Afrikaanse uitstraling en Portugese invloed. De kustlijn is bezaaid met vissersboten en dhows. De zee is glashelder en uitnodigend. Een aantal pensions, lodges en restaurants hebben zich in Vilanculos geopend en het is de plek voor een heerlijke tropische vakantie. Deze paardrijvakantie is ontspannen en in overeenstemming met de ongedwongen sfeer van het gebied. De routes zijn flexibel en afgestemd op de duur van uw verblijf. Soms halve dagen rijden, soms hele dagen met picknicks. Verlaten stranden en ruige kliffen, door onbewoonde bush en langs ontelbare meren.

Het rijden/de paarden

Uw gidsen Pat en Mandy hebben circa 100 paarden van verschillende Zimbabwaanse boerderijen gered en mee naar Mozambique genomen. De paarden, vooral volbloeden en kruisingen, zijn goed gemanierd en genieten van hun nieuwe leven aan de kust.  U zult waarschijnlijk nat worden bij het rijden langs het strand en het is mogelijk om af en toe het zadel af te doen en met de paarden in zee te zwemmen. Max. gewicht is 85 kg. U dient alle gangen te beheersen.

Accommodatie

U rijdt vanuit Vilanculos Archipel Lodge, gelegen boven het strand. Het heeft achttien chalets met een prachtig uitzicht op de oceaan waar de lokale vissers elke dag hun netten proberen te vullen. Elk chalet heeft een grote slaapkamer met een tweepersoonsbed en eigen badkamer met douche. Er is een extra slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een kleine slaapkamer op de vliering. Deze kamers delen beneden badkamer met een douche. Het restaurant serveert heerlijke gerechten en het middelpunt vormt het spectaculaire zwembad met adembenemend uitzicht op het strand, de palmbomen en de eilanden. Bij zonsondergang kunt u genieten van strandwandelingen en cocktails aan de bar. Tegen een meerprijs kunt u ook snorkelen en duiken in deze Bazaruto Archipel en de koraalriffen bewonderen.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 1 tot 4 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Min. 12 jaar
  • Max. 90kg

Vanaf
€620 per nacht i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Mozambique was eveneens wondermooi. De ideale plek om tot rust te komen na die eerste intense week paardrijden.

Nam deel aan de Tropische stranden reis

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!