Home » Afrika » Namibië » Okapuka

Paardrijden vanaf Okapuka

Rij op prachtige Arabische paarden door spectaculaire en gevarieerde Afrikaanse landschappen in dit grote privé wildreservaat. Je kan er onder andere wedijveren tijdens een endurance race. Tijdens de lodge safari te paard verblijf je in dit grote wildreservaat in de buurt van Windhoek.

Okapuka Horse Safaris ligt in het Okapuka wildreservaat op het hoge centrale plateau van Namibië, ongeveer 30 minuten rijden ten noorden van Windhoek. Dit is een van de beste private game reserves in Namibië. Het wild dat u  hier kunt zien is o.a. witte neushoorns, gemsbok (oryx), blesbok, zebra, giraffe, klipspringer, kudu, baviaan, impala, rode hartebeest en sable. Ook is er luipaard, maar ze zijn erg ongrijpbaar en de kans is groot dat u ze niet ziet.

Het rijden/de paarden

De ruiterpaden doorkruisen een gebied van meer dan 85 000 hectare savanne en bergen.  U rijdt soms dichte bushveld of bosjes van Acacia-bomen; op andere momenten over zandpaden en droge rivierbeddingen die zich fantastisch lenen voor een rengalop. Er zijn ook uitdagende tochten de bergen in met boven op de berg een spectaculair uitzicht. Wanneer u een week op Okapuka verblijft heeft u voldoende gelegenheid om de verschillende delen van het reservaat te zien en zult u zeer waarschijnlijk de meeste wilde dieren spotten. U rijdt op prachtige (veelal prijswinnende) paarden. Ingeborg Hernes is eigenares van een fijne kudde raszuivere Arabieren, uitstekende trailpaarden, endurance paarden, hengsten, fokmerries en veulens. De groepsgrootte is maximaal zes gasten. U moet wel een zelfverzekerde gevorderde ruiter zijn en alle gangen goed beheersen. Men stapt, draaft, galoppeert en gaat op sommige tracks en droge rivierbeddingen in rengalop. Maximaal gewicht is 85 kg.

Accommodatie

U verblijft in een van de ruime en comfortabele kamers op Okapuka met en-suite faciliteiten. Perfect voor wie na een stoffige en avontuurlijke rit graag wat luxe ervaart. De slaapkamers bevinden zich op korte loopafstand van het rietgedekte hoofdgebouw waar ook het restaurant en de bar te vinden zijn. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende gerechten en is gespecialiseerd in wildgerechten. Ook heeft het uitstekende wijnen. Het restaurant kijkt uit over een grasveld met een poel, waar tegen etenstijd veel dieren komen drinken. Niet-ruiters kunnen game drives maken met de jeep of wandelingen. Er is een sauna en een zwembad. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan Windhoek (de markt of het winkelcentrum) of aan het nabijgelegen Okahandja dat een markt met houtsnijwerk heeft, erg leuk voor souvenirs. Okapuka heeft 16 zeer comfortabele lodges die in tweeën opgedeeld zijn, alle op korte loopafstand van het hoofdgebouw. De kamers hebben een eigen badkamer met douche en zijn ingericht in een smaakvolle Afrikaanse stijl met tekeningen op de muren. Elke kamer heeft een ventilator aan het plafond, een koelkast en een telefoon. Ook heeft elke lodge een terras. Okapuka heeft ook een paar kamers in de buurt van de stallen, die modern en zeer ruim van opzet zijn. Deze hebben een eigen badkamer en zijn een iets meer basic dan de lodges.  ‘s Avonds biedt de bar de perfecte setting voor het bekijken van de Warthog, Springbok en andere antilopen die vaak grazen op het grasveld voor de lodge.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor experts

  • 4 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 6 personen
  • Min. 12 jaar
  • Max. 85kg

Vanaf
€404 per nacht i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!