Home » Afrika » Swaziland » Milwane Explorer

Milwane Explorer

Op deze trektocht door het Milwane Wildlife gebied verblijf je in eenvoudige hostels of in tenten. Deze reis is uniek omwille van de combinatie wild zien en de betrokkenheid met de lokale bevolking en cultuur. Na het wildpark ga je door naar Mkhaya Game Reserve, de thuisbasis van zowel de witte als de zwarte neushoorn.

Het koninkrijk Swaziland (grenzend aan Zuid Afrika en Mozambique en sinds 1968 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk) is gekend om haar rijke cultuur, warme bevolking en gevarieerd landschap.
Het is een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele Natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

Het rijden/de paarden

De meeste paarden zijn kruising tussen Arabische volbloed, boerpaard en warmbloed en gaan goed vooruit. De paarden worden los gereden en grazen tijdens een ‘kijkmoment’, zo kan U volop genieten. Wees bewust dat er tal van ontmoetingen zijn met de lokale dieren en honden.

Als gevolg van het steile terrein is er een strikte gewichtsbeperking van 80 kg (inc. rijkledij).

Accommodatie

Tijdens de eerste twee nachten verblijf je in het kamp, ingericht als traditionele Bijenkorf Swazi hutten (met en-suite badkamers). Tijdens de rit is de accommodatie in eenvoudige bush kampen (3 nachten) en een nacht in een country hotel. De camping is in tweepersoons iglotenten. Er zijn bushdouches met warm water en eco-vriendelijke toiletten.

De efficiënte back up crew zorgt voor maaltijden rond het kampvuur en vervoer van uw bagage tussen de overnachtingsplaatsen.  Je bent welkom om te helpen bij het verzorgen van de paarden en kampklusjes.

Na het rijden verblijf je 1 nacht op het Ndlovu Camp in Hlane en 2 nachten in Mkhaya Camp. Beide accommodaties zijn zeer comfortabel met badkamer wc en douches, maar er is geen elektriciteit.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Min. 16 jaar
  • Max. 85kg

Vanaf
€1976 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!