Home » Afrika » Zuid-Afrika » The Wild Coast

Paardrijden langs The Wild Coast

Geniet van fantastische ritten te paard in één van de meest ongerepte en prachtige regio’s van Zuid Afrika. We zijn ervan overtuigd dat dit gebied garant staat voor de spectaculairste strandritten ter wereld. Maak een trektocht te paard langs de fantastische Wild Coast of combineer prachtige strandritten met een safari te paard in Endalweni.

Deze tochten bieden vele hoogtepunten; waaronder het kilometerslang rijden over verlaten zandstranden met de branding van de Wild Coast. Hier geen drukte met toeristen. Behalve over het strand, rijdt u ook over de glooiende groene heuvels waar u landelijke Afrikaanse dorpen tegenkomt en men leeft zoals men al eeuwen doet. Ook kunt u kiezen om tevens naar een nabijgelegen privé wildreservaat te rijden, Endalweni.

Wild Coast Horse Trail

The Wild Coast Horse Trail biedt het ongeëvenaarde strand rijden. Dit is een reis langs de kust met verblijf in verschillende accommodaties onderweg. Ontdek de ruige en ongerepte natuurlijke schoonheid van de Wild Coast. Verken rotsachtige landtongen, glooiende heuvels en uitgestrekte tracks op prachtige gouden stranden. Uw avontuur begint bij Sunray Farm, de basis van de paarden en van daar naar Kei Mouth in het Zuiden.

Surf & Turf

Deze tocht combineert een verblijf van 3 nachten in Endalweni met een trektocht van 4 nachten langs de Wild Coast. Tijdens uw verblijf in Endalweni rijdt u in het privé-reservaat en gaat u op zoek naar wild, zoals giraffen, zebra’s, gnoes en talrijke antilopen. Vervolgens rijdt u een mini-trektocht langs de kust met verblijf in lokale hotels en pensions onderweg om uiteindelijk terug te keren naar Kei Mouth.

Het rijden/de paarden

U dient alle gangen goed te beheersen. Uw gastheer is een nationale endurance ruiter en dus moet u fit genoeg zijn om lang te draven en te galopperen. Er zijn paarden geschikt voor zowel ervaren als beginnende ruiters. Ook kinderen zijn welkom op de tochten.

Accommodatie

Op de Wild Coast Horse Trail verblijft u in verschillende interessante hotels en pensions. De accommodatie is comfortabel maar niet luxueus. Het uitzicht is fantastisch.
Op de Surf & Turf rit verblijft u drie nachten in Endalweni en vier nachten in hotels en pensions langs de kust. Endalweni ligt vlak bij de hoofdweg naar Kei Mouth het reservaat heeft veel wild. De Endalweni Lodge op het reservaat kan zes mensen huisvesten. De Nyala-kamer biedt ruimte aan twee personen en heeft een eigen badkamer. Het huisje heeft twee slaapkamers met eigen badkamer.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Min. 12 jaar
  • Max. 96kg

Vanaf
€1771 i

De prijzen zijn afhankelijk van de wisselkoers en liggen vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Ik vond de paardrijvakantie aan The Wild Coast super! De paarden zijn sterk en fit, en het rijden is zalig. Het landschap is prachtig. Zoals je kan afleiden uit de titel ‘The Wild Coast’, gaat het om een wilde en ruige kust. Soms rij je stukken op verlaten stranden, soms dan weer hoog op de kliffen en zie je de zee in de verte. Soms rij je stukken meer landinwaarts. In elk geval kan je eindeloos rijden in de natuur. Dat is iets wat in België jammer genoeg niet meer kan. De laatste twee dagen in het private game reservaat waren ook fijn, maar misschien is het voor mij persoonlijk iets te weinig dynamisch. Hoewel het ook wel eens fijn is om wat rustiger aan te doen. Ik heb er in elk geval van genoten. De mensen zijn vriendelijk en alles is goed geregeld.

Nam deel aan de Wild Coast reis in 2015

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!