Home » Azië en Oceanië » Australië » Snowy Mountains

Paardrijden door de Snowy Mountains

Een authentieke trektocht te paard waarbij je kampeert in het noordelijkste deel van het Kosciuszko Nationaal Park aan de uitlopers van de Snowy Mountains van New Wales. Ongetwijfeld één van de meest pittoresque en uitdagende gebieden van Australië.

Hier rijdt u vijf dagen in het Kosciuszko National Park waar u maar liefst 100 mijl aflegt, waarvan een groot deel door de Snowy Mountains. U rijdt op een hoogte van 2.228 meter. Uw gids is een echte pionier en kwam hier veertig jaar geleden aan. De woestijn in dit gebied heeft een geschiedenis rijk aan legendes waarover hij u kan vertellen.  AB Banjo Patterson, een Australische dichter deed hier in de laat 19e eeuw inspiratie op voor zijn gedicht “The Man from Snowy River”, dat verhaalt een trektocht te paard om een veulen van een prijswinnend renpaard te vangen dat uit zijn paddock was ontsnapt en tussen de wilde paarden was gaan leven. En natuurlijk ziet u emoes, kangaroes, wombats en misschien zelfs Australische wilde paarden.

Het rijden/de paarden

U kunt hier leren paardrijden, dus beginners zijn welkom. Er zijn brave paarden voor beginners en uitdagender paarden voor gevorderden. Er wordt vanwege het terrein veel gestapt, maar dat maakt het er niet minder spannend om. Er zijn overigens verschillende mogelijkheden voor een galop.

Accommodatie

Onderweg overnacht u in ruimte tweepersoonstenten met dikke matrassen of indien u wilt mag u ook slapen onder de sterren. Slaapzakken zijn te huur maar u mag ook uw eigen meenemen. Het is gebruikelijk dat iedereen helpt met het opzetten en afbreken van het tentenkamp. De sanitaire voorzieningen zijn beperkt, maar daarentegen kunt u ervaren hoe het is om dan te zwemmen in de rivieren, een echte outback ervaring! De eerste en laatste nachten brengt u wel in een comfortabele lodge The Homestead door. Wel kan het zijn dat u een douche moet delen. Er zijn dekbedden, handdoeken, beddengoed, kachels en elektrische dekens aanwezig in de kamers omdat het soms koud kan zijn.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor beginners, gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 16 personen
  • Min. 10 jaar
  • Max. 108kg

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!