Home » Azië en Oceanië » Mongolië » Gobi en steppe

Gobi en steppe

Deze trektocht te paard voert je langs de halfdroge graslanden in de steppe ten zuiden van Ulan Batar. Je rijdt over de Bogdkan bergen, langs zandduinen en de reusachtige rotsformatie van Zorgol Hairhan Uul.

Mongolië is het land van open steppen met enorme kuddes paarden. Men zegt dat hier in de vroege dagen van de mensheid het paardrijden is uitgevonden. Deelnemen aan een paardrijtocht in Mongolië houdt in dat u het leven van de Nomaden ervaart, zo anders dan het onze. De Mongoolse mensen staan ​​bekend om hun gastvrijheid en tijd met hen door te brengen is een voorrecht.

Het rijden/de paarden

U rijdt in een gebied zonder hekken, wegen of masten. Onderweg komt u niemand tegen, behalve Nomadische herders. De grootte van de groep op de Big Skies Horse Trail is ten hoogste acht ruiters. U dient een ervaren en fitte ruiter te zijn, want het zijn weliswaar kleine maar pittige paarden en u rijdt over afwisselend terrein. Bovendien rijdt men hier in stap nog wel zittend, maar in draf en galop staat men in de beugels (max. 20 min achtereen). Er wordt maximaal zeven uur per dag gereden. Er zijn lange stukken galop bij. Maximum gewicht voor de ruiter is 90kg.

De Gobi Steppe tocht brengt u ten Zuiden van de hoofdstad Ulaanbaatar voorbij de Bogdkhan-bergen. U rijdt over grasland steppen, zandgebieden en de gigantische rotsformaties van Zorgol Hairhan Uul. Er zijn geen rivieren of de bossen in deze semi-aride gebieden, hoewel er ondanks dat vele vogels en dieren te zien kunnen zijn. Hier wonen de beste paardentrainers van Mongolië.

Accommodatie

Op de Gobi Steppe Ride verblijft u in tweepersoonstenten die bestand zijn tegen de soms sterke en plotselinge Mongoolse wind. Er wordt een aparte tent met toilet opgezet. Sanitaire voorzieningen zijn beperkt en wordt u gevraagd om alleen biologisch afbreekbare toiletartikelen mee te nemen. De keuken annex eetkamer bevindt zich in de yer, de praktische en typisch Mongoolse woning. Een kachel wordt meestal geplaatst in het midden van de yer. Op koude of natte avonden dineert u in de yer waar het aardig kan vol lopen. Onderweg kampeert u in tweepersoonstenten en dineert u in een traditionele yer. De tocht wordt ondersteund door een team met kamelenkarren en alle tochten zijn inclusief twee nachten in het Arburd Sands ger kamp.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • Max. 89kg

Vanaf
€2277 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!