Home » Azië en Oceanië » Mongolië » Nomadentocht

Nomad Trails

Deze trektocht te paard gaat door in de Khan Khentii Special Protected Area, ten noord-oosten van Ulan Baatar. Tijdens deze tocht slaap je in opgemaakte bedden in Gers (locale tenten) in plaats van in de meer basic tweepersoontenten op andere tochten. Een comfortabel avontuur!

Mongolië is het land van open steppen met enorme kuddes paarden. Men zegt dat hier in de vroege dagen van de mensheid het paardrijden is uitgevonden. Deelnemen aan een paardrijtocht in Mongolië houdt in dat u het leven van de Nomaden ervaart, zo anders dan het onze. De Mongoolse mensen staan ​​bekend om hun gastvrijheid en tijd met hen door te brengen is een voorrecht.

Het rijden/de paarden

U rijdt in een gebied zonder hekken, wegen of masten. Onderweg komt u niemand tegen, behalve Nomadische herders. De grootte van de groep op de Big Skies Horse Trail is ten hoogste acht ruiters. U dient een ervaren en fitte ruiter te zijn, want het zijn weliswaar kleine maar pittige paarden en u rijdt over afwisselend terrein. Bovendien rijdt men hier in stap nog wel zittend, maar in draf en galop staat men in de beugels (max. 20 min achtereen). Er wordt maximaal zeven uur per dag gereden. Er zijn lange stukken galop bij. Maximum gewicht voor de ruiter is 90kg.

Accommodatie

Op de Big Skies Tocht verblijft u in een ruime yer op een opgemaakt bed, met een kachel voor warmte op koude nachten. De meeste kampen liggen langs een rivier met warme douches beschikbaar elke nacht. U overnacht doorgaans twee nachten in een yer.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • Max. 89kg

Vanaf
€3353 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

De vakantie was PERFECT! De gastvrijheid was fantastisch, zoals de paarden. Ook het entertainment in Ulan Bator was heel leuk met diners en concerten. Mongolië is een wonderbaarlijk land, en de beste manier om het te ontdekken is vanop een paard. Het leek wel een droom : in volle gallop over de steppes.

Nam deel aan de Big Skies reis in 2013

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!