Home » Europa » IJsland » Uitdaging in de bergen

Paardrijden tijdens uitdaging in de bergen

Ontdek de prachtige vergeten routes in de outback van Skagafjörður in het noorden van IJsland, bekend om de kwaliteit van zijn paarden. Je verblijft in een privé huisje en rijdt dagelijks uit van het centrum. Deze rit is goed te combineren met een uitgebreide self-drive tour van IJsland.

Het berijden van een IJslandse paard is niet alleen enorm leuk, het is ook een fantastische manier om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren; besneeuwde bergen, de grootste gletsjers van Europa, vulkanen, donderende watervallen en opvallende maanlandschappen.

Het IJslandse paard is een raszuivere nakomeling van de door de Vikingen geïmporteerde paarden meer dan duizend jaar geleden. Paarden blijven een belangrijk onderdeel van de IJslandse cultuur; ze worden oa gebruikt op afgelegen boerderijen om vee te drijven en zijn nog steeds de beste manier om de vele uithoeken van het eiland te verkennen. 

Het rijden/de paarden

Op deze route rijden verschillende paarden met U mee, zodat u de paarden gedurende de dag kan veranderen. De routes lopen door smalle dalen en ravijnen, over rivieren in het hoge berg land, en langs gladde graspaden ideaal voor lange, snelle tölts.  Hoewel klein, is het IJslandse paard erg en heeft geen moeite met het uitvoeren van iemand met een gewicht van 90kg.  Wat dit paard zo bijzonder maakt is de vierde gang, de tölt, die vergelijkbaar is met een running walk. De meeste ruiters hebben het vrij snel onder de knie; het is snel, comfortabel en laat het paard toe om grote afstanden af ​​te leggen.

Accommodatie

U verblijft in comfortabele, zelfstandige huisjes in Varmahlíð met opgemaakte bedden, handdoeken, badjassen en voorzien van een hot tub. De huisjes zijn voorzien van twee, vier en zes-persoons kamers en een eigen badkamer.

Deze vakanties zijn op een zelfstandige basis. Er is een winkel in Varmahlíð, ongeveer op 1 km afstand. 

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 2 to 8 hours riding per day
  • Groep van max. 18 personen
  • Min. 12 jaar
  • Max. 110kg

Vanaf
€999 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!