Home » Europa » Italië » Berardenga Chianti kastelen en wijn proeven

Paardrijden langs Berardenga Chianti kastelen en wijn proeven

Rijden door de Chianti/heuvels, de ongerepte streek tussen Florence en Siena, beroemd om het lekkere eten, de Chianti-wijn en het prachtige landschap. Voor velen van ons is Toscane de essentie van Italië. Florence, Siena en Arezzo, Montalcino en San Gimignano. Dante, Galileo en Leonardo da Vinci. Onze tochten voeren u door het Toscaanse land met terrasvormige wijngaarden, cipressen en uitgestrekte bossen.

Als ruiter bent u bevoorrecht om buiten de gebaande paden te kunnen gaan. Het klimaat in Toscane is zeer mild en elk seizoen heeft haar eigen charme. De lente is een heerlijke tijd om te gaan wanneer de bomen en de bloemen bloeien, de lucht is warm en de nachtegalen zingen. Herfst brengt glorieuze kleuren en de boeren beginnen met het oogsten van de olijven en druiven. De regio staat gekende omwille van de vele kastelen én wijngaarden.

Het rijden/de paarden

Er is een grote keuze van paarden tot pony’s. De criteria waarvoor de paarden worden gekozen, is niet voor het ras, maar voor hun capaciteit op goede resultaten tijdens het werk op een vlak terrein en op het platteland. Ze dienen mentaal gezond te zijn om de frequente veranderingen van ruiters aan te kunnen én elk terrein kunnen begaan. De paarden mogen na het werk onderweg of op de piste steeds genieten van enkele vrije en speelse uren.

Accommodatie

U verblijft in elegante boerderijkamers. Er zijn vijf kamers. De gemeenschappelijke woonkamer heeft een sofa en gemakkelijke zetels om te ontspannen met een glas Chianti wijn, en een grote eettafel waar maaltijden worden genomen. Er zijn een aantal boeken om door te bladeren en een open haard om op te warmen op een kille avond.  Er is een zoutwaterzwembad.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor ervaren ruiters, experts

  • 3 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 6 personen
  • Min. 16 jaar
  • Max. 88kg

Vanaf
€1951 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!