Home » Europa » Spanje » Los Alamos

Paardrijden in Los Alamos

Dit is de afgelopen zes jaar onze populairste paardrijvakantie in Europa en wel met een goede reden: het warme onthaal van de gasten, de leuke sfeer, de goed getrainde paarden en de fantastische ritten maken dat vele ruiters hier vaak weer terugkeren! De ritten langs de kust zijn echt top!

In het Zuiden van Spanje heb je op de stranden van Cape Trafalgar zicht op de kust van Afrika. Dit is een rustig deel van het land, tot nu toe ontsnapt aan massatoerisme. Hier rijdt u op het Spaanse platteland waar het leven eeuwenlang onveranderd is gebleven. Elke dag rijdt u andere routes door het bos met daarin lange zandpaden en het binnenland in. Allen tussen half juni en half september wordt niet op het strand gereden. In plaats daarvan rijdt u dan in de duinen met zicht op zee.

Het rijden/de paarden

Dit is Spanje en u bent op vakantie, dus de dag begint niet te vroeg. Er wordt elke dag gemiddeld vier uur in het zadel doorgebracht. Dit wordt onderbroken door een lunch in kleine herbergen, terwijl de paarden ontspannen in de schaduw. De paarden zijn voornamelijk Andalusische en Spaans-Arabische kruisingen die met Engelse zadels worden gereden. Maximumgewicht voor de Andalusische paarden is 83kg, maar er zijn een of twee paarden voor ruiters of amazones tot 100kg (alleen voor ervaren ruiters). U dient alle gangen te beheersen en een voorwaarts en responsief paard te kunnen rijden. Het tempo is gevarieerd en er zijn nogal wat mogelijkheden voor opwindende galoppades in het bos en, als de getijden het toelaten, langs het strand.

Donderdag is een rustdag voor de paarden en bezoekt u de Royal Andalusian School of Equestrian Art in Jerez incl. het koetsenmuseum en de stallen, gevolgd door een tapas lunch en een sherry-proeverij.

Accommodatie

U verblijft in de mooie hacienda ‘Jacaranda’ genoemd naar de prachtige Jacaranda-bomen. De hacienda is gelegen in een ruimte tuin met palmbomen, cacti en fruitbomen. Alle kamers hebben een eigen badkamer en de villa heeft een groot zwembad (niet verwarmd). Er is een ruime eethoek en een comfortabele lounge met open haard, televisie, DVD en muziekinstallatie, waar u kunt ontspannen na uw rit. Er worden ingrediënten voor het ontbijt gebracht, die u dan zelf kunt maken. Ook is uw hacienda uitgerust met een redelijk aanbod van bier, wijn en sterke drank. Diners zijn ofwel heerlijke door de locatie gemaakte gerechten of maaltijden uit kleine dorpsrestaurantjes.. De slaapkamers hebben een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en een kleine badkamer met douche. 

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 3 tot 4 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • Min. 13 jaar
  • Max. 83kg

Vanaf
€791 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Los Alamos heeft zijn paarden en al het andere goed voor elkaar en het was nog mooi weer ook. De foto’s die de beroepsfotograaf daar van ons allemaal in galop gemaakt heeft zijn schitterend, echt een unieke gelegenheid want zelf te paard foto’s maken lukt toch eigenlijk alleen maar in stap.

Nam deel aan de Los Alamos reis in 2012

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!