Home » Europa » Zweden » Ratekjokk Trail

Paardrijden langs de Ratekjokk trail

Een avontuurlijke trektocht te paard waarbij je kampeert in de bergen van Noord-Zweden, 200 km ten noorden van de poolcirkel. Een echt outdoor avontuur met kampvuren en overnachting in Sami (Lavvu) tenten waarbij je veel zal leren over de nomadische cultuur van de Sami.

Het IJslandse paard is een geweldig paard om mee in de bergen te rijden. Ondanks hun kleine formaat zijn ze winterhard en hebben een groot uithoudingsvermogen. Als u nog niet eerder IJslanders bereden heeft, is dit een goede introductie. Het is een echte avontuurlijk outdoor tocht in de wildernis met kampvuren en overnachtingen in Zweedse Sami tenten (nomadische Lavvu).

Het rijden/de paarden

U volgt rendierpaden door de bergen maar maakt ook ritten over open land en u rijdt wel 15 tot 25 km per dag. Uw persoonlijke bezittingen gaan mee in zadeltassen. Ook is er een pak paard om het eten en kampeerspullen te dragen. Het tempo is daarom nooit snel en ook zult u hier en daar afstappen en de paarden aan de hand meenemen vanwege het ruwe terrein. Natuurlijk zult u ook de vijfde gang van de IJslander rijden, de tölt. Ook zijn er wel degelijk mogelijkheden voor een galop. Er is een maximum ruitergewicht van 90 kg.

Accommodatie

U verblijft in Zweedse Sami-tipi’s (nomdische Lavvu-tenten) die u zelf helpt mee opzetten. Iedereen slaapt samen rond de open haard in de Lavvu en als het koud is brandt de haard de hele nacht. Twee overnachtingen zijn in een eenvoudige hut. Ook kan het zijn dat u een tent met iemand anders deelt. Eenmaal in de bergen zijn er geen douches of toiletten. Twee nachten (de eerste en laatste) worden doorgebracht in eenvoudige boerderij met een gedeelde badkamer.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 3 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • Min. 12 jaar
  • Max. 90kg

Vanaf
€1272 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Tijdens de trip voel je je terug één worden met de natuur. Je komt terug tot jezelf en wordt er voldoende gelachen met de groep waarmee je opstap bent. De gidsen vertellen met vol passie over het gebied dat je doorkruist zowel over de fauna en de flora als over de geschiedenis. De paarden zelf kennen het landschap heel goed waardoor het rijden zeer aangenaam is.

Mrs CandriesNam deel aan de Ratekjokk Trail, Augustus 2019

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!