Home » Midden-Oosten » Jordanië » In de voetsporen van Lawrence

In de voetsporen van Lawrence

Een trektocht te paard door de Wadi Rum woestijn op Arabische paarden waarbij je kampeert onder de heldere sterrenhemel. Het is een uitgestrekte tijdloze en stille plek van een bijzondere schoonheid. Op de eerste dag bezoek je de indrukwekkende ruïnes van Petra, de “rozerode stad” die diep verscholen ligt in een smalle kloof.

Een rit te paard door Jordan’s spectaculaire woestijnlandschap, bezaaid met de monumenten van een ander tijdperk, is een reis door de geschiedenis. Dit is een enorm stille plek, tijdloos en grimmig mooi.

Deze trekking bestaat uit drie delen – een bezoek aan een van de grote bezienswaardigheden van Jordanië (Petra), rijden in de fascinerende Wadi Rum en vervolgens een bezoek aan de Dode Zee.

De eerste dag wordt besteed aan het verkennen van de prachtige ruïnes van Petra, de ‘rozerode stad’ diepe set in een smalle kloof. Zijn sierlijke gevels werden uit zandstenen rotsen uitgehouwen door de Nabateeërs rond 400BC.

De volgende zes dagen worden besteed aan het verkennen van de Wadi Rum woestijn op een paard. Het terrein varieert van diep zand op hoge duinen, naar de woestijn en harde stenen zandwegen naar de oases. Het tempo varieert met het terrein. Onderweg kan u Bedouin families ontmoeten die leven in de traditionele nomadische kampen.  De perfecte afsluiter van een dag te paard is om het zand van roze tot diep oranje te zien verkleuren als de zon verdwijnt, dit terwijl u geniet van heerlijke lokale gerechten, bereid op een open vuur. Tenten zijn voorzien, maar op warme avonden kunt u gewoon op een matras onder de sterren overnachten als U dit wenst.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • Min. 13 jaar
  • Max. 80kg

De reis was fantastisch,adembenemend en tot in de puntjes verzorgd! Een absolute aanrader!”Ali “de gids heeft ons veilig en op heel verantwoorde manier door de woestijn gegidst. Het eten was heerlijk,de hotels meer dan in orde en de mensen heel vriendelijk. Ik zou zo weer vertrekken.

Nam deel aan de Jordanië reis in 2013

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!