Home » Top 10 bestemmingen voor een vakantie te paard

Top 10 bestemmingen voor een vakantie te paard

U droomt er van om een vakantie te paard te maken, maar U weet niet wat, waar, hoe … Hierbij een overzicht van onze tien top bestemmingen voor een allereerste vakantie te paard. Afhankelijk van de rij ervaring is er voor elk wat wils; gaande van beginners tot half gevorderden tot de experts onder ons. Bezorg ons Uw verwachtingen en wij bekijken samen met U welke bestemming het best hierbij aansluit.

1. Spanje, Los Alamos – Andalusië

Dit is sinds het begin onze top bestemming binnen Europa. Perfect voor een eerste vakantie te paard omdat de paarden zeer goed getraind zijn en omwille van de mooie strandritten onder de Spaanse zon. Los Alamos is niet alleen voor ‘groentjes’; er zijn veel ruiters die één of meerdere keren terugkeren.

Bekijk alle details van deze vakantie te paard

2. Zuid Afrika, Horizon

Bent U nog nooit in Afrika geweest? Dan is Horizon de geknipte bestemming voor U. Geen stress en haast, enkel het prachtige Afrikaanse klimaat, verzichten en geluiden. Een paard voor iedereen, maakt niet uit welk niveau U zelf aankan. Plezier gegarandeerd met de Polocross, de safari’s op een paardenrug en per jeep.

Bekijk alle details van deze vakantie te paard

3. Argentinië, Los Potreros

Het is zeker en vast de lange vlucht waard; alleen al om het gaucho leven te ontdekken. U verblijft in een prachtig land- goed waar U in de watten gelegd wordt vanaf het moment dat U aankomt. Een ruime keuze uit fantastische paarden zorgt voor de ideale variatie tussen polo, werken met jonge paarden en ritten in prachtige settings.

Bekijk alle details van deze vakantie te paard

4. USA, The Hideout Lodge

The Hideout is een echte, upscale western ranch waar je kan paardrijden, koeien hoeden of je uitleven in allerhande avontuurlijke activiteiten (vissen, mountainbiken, kajakken, …). Voor ongeveer 25 ruiters per week zijn er 90 paarden allen opgeleid volgens natural horsemanship. Hier spreekt men Nederlands.

Bekijk alle details van deze vakantie te paard

5. De Azoren

Een andere wereld binnen handbereik. Een vulkanische eilandengroep, in het midden van de Atlantische Oceaan. Misschien niet de vakantie waar U op het eerst aan denkt, maar het is een juweeltje! Ruiters met elke ervaring zullen hier genieten; niet alleen van de omgeving maar ook van de hoge gastvrijheid.

Bekijk alle details van deze vakantie te paard

6. Montana, Rocking Z Ranch

Montana is één van onze eerste bestemmingen die we aanbieden en we blijven er steevast mee werken. Deze familiale ranch biedt plaats voor alle leeftijden en rij ervaringen. Er is veel aandacht voor natural horsemanship, prachtige ritten door een overweldigend landschap en een persoonlijk en warm welkom.

Bekijk alle details van deze vakantie te paard

7. Botswana, Macatoo

Ervaren ruiters zullen genieten van de adrenaline tijdens de ritten door de unieke Okavango Delta (de grootste binnenlandse delta ter wereld!), op zoek naar groot wild zoals olifanten en leeuwen. Afhankelijk van het water in de delta zijn er ‘splashy canters’ of snelle ‘droge ritten’. Verblijf in een vijf sterren tenten kamp.

Bekijk alle details van deze vakantie te paard

8. Brazilië, Bahia Beach Ride

Brazilië is het vijfde grootste land ter wereld en is bezig aan een toeristische opmars. We hebben een aantal prachtige ritten gespreid over het land, maar één van onze topfavorieten is de Bahia Beach Ride langs enkele van de mooiste en meest exotische stranden ter wereld!

Bekijk alle details van deze vakantie te paard

9. Indië, Rajasthan

Paardrijden in India is veel meer dan enkel een vakantie te paard. Het is een overweldiging van Uw zintuigen omdat U dwars door dit fascinerende land rijdt op unieke Marwari paarden. Wees getuige van het stedelijke en het landelijke Indische leven en bezoek ’s werelds bekendste monumenten zoals oa de Taj Mahal.

Bekijk alle details van deze vakantie te paard

10. IJsland

Olwen (de stichtster van In the Saddle) zegt nog steeds dat ze in IJsland het meest paardenpret ooit beleefde. Eigenlijk zou iedereen dit minstens één keertje moeten meemaken: het avontuur om in Tölt te rijden op een IJslands (oer)paardje in het adembenemende landschap van IJsland…

Bekijk alle details van deze vakantie te paard