Home » Zuid-Amerika » Argentinië » De grote doortocht

De grote doortocht

Een trektocht te paard die begint in Argentinië en via de Andes eindigt bij het Lake District in Chili. Tijdens dit avontuur in de Andes steek je rivieren over waarbij je als ruiter een boot neemt en de paarden zwemmen. Je rijdt ook over hoge bergpassen met panoramische vergezichten.

Dit is een avontuurlijke trektocht te paard dat begint in buurt van het populaire skistadje Bariloche in Argentinië en u brengt naar Puerto Varas in Chili. Tijdens de eerste helft van de tocht naar de Chileense grens doorkruist u rivieren en klimt u over hoge bergpassen van de Andes met een panoramisch uitzicht. Vroege kolonisten kwamen naar dit gebied om goud te vinden; anderen om estancias te beginnen. Bij de grens Argentinië/Chili laat u de Argentijnse Criollo paarden achter en steekt per boot over het blauwe meer Lago Puelo. In Chili wachten nieuwe paarden op u en wordt het landschap groener met meer bossen. Er zijn plekken waar u met de paarden zwemmend oversteekt. De tocht duurt zes dagen tot Tagua Lake, het meer met drijvende eilanden.

Het rijden/de paarden

U dient een zelfverzekerde en fitte ruiter te zijn. De tocht is spannend en avontuurlijk. Er wordt 3 tot max 7 uur per dag gereden en dat wordt uiteraard opgesplitst in ochtend en middag. Niet alleen voor u maar ook vanwege de paarden.  Er zijn onderweg steile beklimmingen en afdalingen en het weer kan ineens veranderen. Er zijn mogelijkheden om te galopperen op open terrein of te draven in de bossen, maar veel van de tocht is stapvoets.

Accommodatie

In Argentinië is het een combinatie van kamperen (3 nachten) en pensions, terwijl u in Chili en op het afgelegen eiland Las Bandurrias in boerderijen overnacht. Bij het ​​kamperen zijn de faciliteiten eenvoudig – wassen in koud water of een rivier. In Chili wordt u uitgenodigd in de huizen van de lokale bevolking, een unieke kans om hun manier van leven te ervaren. De charmante maar vaak rustieke huizen bieden eenvoudige accommodatie met een gedeelde badkamer en een douche. Er is een nacht in een traditionele estancia in Argentinië en twee nachten op het privé-eiland Las Bandurrias in Chili. Het privé-eiland Las Bandurrias heeft twee huisjes op een privéstrand. Gasten verblijven in een comfortabel en goed uitgerust huisje met twee verdiepingen. Er is een haard dat tevens het water voor de douches verwarmt. Het huisje is geschikt voor maximaal 6 personen en in het hoofdgebouw zijn er nog twee kamers voor maximaal 5 personen. Het ademt warmte en gezelligheid. Het huis is omgeven door een prachtige bloementuin en vanaf het zonnedek is er een prachtig uitzicht op Lake Las Rocas en de omringende bergtoppen. Er zijn ook drie nachten in hotels in Bariloche, El Bolsón en Puerto Varas. Hier is het mogelijk een upgrade of éénpersoonskamer aan te vragen (extra betalen) maar tijdens de rest van de reis dient u bereid te zijn een kamer te delen.

Er is een toeslag voor ruiters met een gewicht van meer dan 90kg, zodat u kan worden voorzien van een tweede paard.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor ervaren ruiters, experts

  • 2 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Min. 16 jaar
  • Max. 89kg

Vanaf
€6697 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!