Home » Zuid-Amerika » Brazilië » De koffie route

Paardrijden langs de koffie route

De provincie Sao Paulo is de thuisbasis van enkele van de mooiste en historische koffieplantages in Brazilië. Deze vakantie neemt je mee dwars door dé koffiestreek van Brazilië, genesteld in het noordoosten van de provincie.

Deze trail begint en eindigt in Fazenda Nova dichtbij de stad Mococa en is één van de oudste plantagehuizen in de regio. Vroeger was het huis maar liefst twintig keer zo groot en al generaties lang worden hier paarden gefokt en opgeleid. Uw gidsen zijn Laura en Marina Rossetti, twee zussen en Helena Albuquerque. Laura is instructrice met een opleiding bij de British Horse Society en tevens FEI-jurylid en rentmeester. Laura geeft zowel dressuur- als springlessen op de fazenda en clinics elders in het land.  Marina is psycholoog. Helena volgt een veterinaire opleiding en rijdt sinds haar vijfde op de fazenda.

Het rijden/de paarden

De paarden worden op de Fazenda Nova gefokt en getraind. Het zijn voornamelijk Arabieren en Mangalarga-kruisingen, alle heel comfortabel, goed gemanierd en gemakkelijk te hanteren. Er zijn zowel Engelse als Western zadels. Uw paard wordt voor u gezadeld, maar u mag het zelf doen of helpen als u dat wilt. Er wordt veel gestapt met een enkele draf en soms een galop. Beginners kunnen eerst les krijgen en vervolgens in privégroepen rijden. Er wordt ongeveer vier uur per dag in het zadel doorgebracht.
De tocht neemt u mee door de hooglanden van Brazilië waar ze koffie verbouwen. U rijdt door glooiende weilanden en bospaden, langs en door heldere beekjes. U ziet bananenbomen en suikerrietvelden. Hier op 800 tot 1.300 meter hoogte met droge winters en natte zomers zorgt de vruchtbare bodem voor de perfecte koffieverbouw. Tijdens de tocht leert u over de unieke koffie van elke fazenda. Laura heeft een encyclopedische kennis van de omgeving en lokale families. Hier groeit ook de Jequitiba-boom, een reus die kan uitgroeien tot wel 40 meter hoogte en 3 meter in diameter. De oudste wordt geschat op ongeveer 3.000 jaar oud.

Accommodatie

Onderweg overnacht u in comfortabele kamers in plantagehuizen. Op Fazenda Nova hebben sommige kamers een gedeelde badkamer, maar bij alle andere heeft elke kamer een eigen badkamer. Op Fazenda Nova zijn er zowel één- als tweepersoonskamers, elk met hun eigen en-suite badkamer met douche. De kamers zijn eenvoudig (vroeger sliepen hier de slaven), maar met hun antieke meubels en tegelvloeren hebben ze veel charme.

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor beginners, gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Max. 100kg

Vanaf
€1250 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!