Home » Zuid-Amerika » Brazilië » Pantanal

Paardrijden in Pantanal

De Pantanal is een uitzonderlijke locatie, dit worden het grootste moeras ter wereld genoemd (ongeveer de grootte van Portugal). De beste manier om dit fascinerende gebied te ontdekken is uiteraard te paard. Omwille van het terrein en de cowboy cultuur wordt er voornamelijk traag gereden terwijl er met het vee gewerkt wordt, maar af en toe is een galop mogelijk.

De Pantanal is het meest bekend voor haar rijke verscheidenheid van fauna, uitbundige flora, exotische vogels, vissen, zoogdieren en veel reptielen.  Naast het verkennen van dit prachtige landschap te paard heb je ook de gelegenheid om een boottocht onder begeleiding van een gids te maken of kan je de pantaneiros (Pantanal cowboy) helpen met hun vee werken. De cowboycultuur domineert dit gebied. Vee wordt hier nog steeds te paard te samen gehouden. 

Het rijden/de paarden

U wordt begeleid door een Engels sprekende gids en ook een lokale gids. Beide gidsen hebben een goede kennis van de lokale omgeving en laten u graag de bijzonderheden van de Pantanal zien. U dient alle gangen goed te beheersen vanwege de verscheidenheid van terrein.

De paarden zijn goed gemanierd, voorwaarts en zeer gehoorzaam. Ze hebben een aparte gang, heel comfortabel, dat te vergelijken is met een westerse jog.

Het tempo is meestal in stap; zo kan U optimaal van de omgeving genieten; doch af en toe is een stukje galop ook mogelijk. Ook minder ervaren ruiters kunnen hier genieten van paard en natuurschoon.

Accommodatie

Op deze rit verblijf u vijf nachten in twee verschillende fazendas en wordt er één nacht gekampeerd.
De eerste twee nachten zijn op Fazenda Barra Mansa, gelegen aan de oevers van de Negro rivier in het buitengebied van Aquidauana. Er zijn vijf kamers, elk met airconditioning.  De kamers zijn eenvoudige kamers, typisch van de Pantanal.

Uw volgende nacht is kamperen bij de Refuge Primavera. Je slaapt in hangmatten omringd door lantaarns.  Tijdens uw laatste verblijf van drie nachten, logeer je in de Fazenda Baia das Pedras op Nhecolândia, in het hart van de Pantanal. Het hoofdgebouw werd gebouwd in de jaren 1960, en is gerenoveerd in 2003, met inachtneming van de oorspronkelijke stijl. 

Beschikbaarheid

J F M A M J J A S O N D

Ervaringsniveau

1 2 3 4

Voor gemiddelde ruiters, ervaren ruiters, experts

  • 3 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • Max. 100kg

Vanaf
€2648 i

De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en ligt vast bij reservatie.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in deze prijs:

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransport
  • (Éénpersoon)supplementen

Laagste prijsgarantie!

Heb je toch ergens een lagere prijs gezien? Wij engageren ons om deze prijs te matchen

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

We zijn maar al te graag de beste leerling van de klas, daarom gaan wij met plezier dat extra stapje verder.

We go further, to bring you closer

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
Lees hier enkele mogelijkheden.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Afspraak wanneer het jou past

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook 's avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

U ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Beleef de ruitervakantie van je leven!

Wacht niet langer en laat ons het ideale voorstel op maat voor je maken.

Vraag je vrienden meteen of ze mee willen!